Natuurlijk in Balans.nl
 Nieuwsbrief:

Selecteer nieuwsbrief onderwerp: Voor mensen Voor dieren
  Home - Terug - Producten - voor Dieren - Zomereczeem

Zomereczeem-info en middelen:


Wat is zomereczeem?
Zomereczeem of staart– en maneneczeem wordt vermoedelijk veroorzaakt door het colicoïdesmugje, wat met name in de uren van zonsopkomst (05-08 uur) en zonsondergang (17-22 uur) actief is, bij warm weer met een hoge luchtvochtigheidsgraad. (maart- november) Het paard krijgt jeuk met name in de manenkam en hoog boven aan de staartwortel en gaat schuren. Dit kan hij zo heftig doen, dat de huid kapot gaat. Vervolgens gaat de huid weer jeuken als het gaat helen en dan schuurt het paard zich tot bloedens toe kapot. Kale plekken en wonden zijn het gevolg. Het is zeer moeilijk om die vicieuze cirkel te doorbreken, waardoor de huid weer kan helen.

Dit is een ernstig geval van zomereczeem, ook wel staart- en maneneczeem genoemd.

De behandeling

Begin met het paard te stallen tussen 16.00 uur en 09.00 uur. De mugjes komen namelijk niet in de stal. Bij het rijden is het aan te bevelen een goede anti-vliegenspray (op natuurlijke basis) te gebruiken. Staat het paard de gehele dag in de wei, dan is het ook handig om ’s morgens bij het uit de stal halen de huid meteen te behandelen met een anti-vliegenspray. Het beste is nog om een anti-vliegenspray te gebruiken die tevens de huid verzorgt en eventueel helend werkt. In het parasietenseizoen begin je met het geven van etherische olie van knoflook: eerst 1 druppel per dag over het voer en in het hoogseizoen 2 maal daags 2 druppels. De etherische olie van knoflook is vele malen sterker als vlokken, poeder of granulaat en wordt in het bloed opgenomen. Hierdoor wordt het bloed schoner en is het paard minder interessant voor insecten. Tevens heeft knoflookolie de eigenschap om de conditie te verbeteren en om wormbesmetting tegen te gaan. Prijs 22,50 euro voor 30 ml zeker 2 seizoenen te gebuiken. Geef je paard of pony in het voorjaar een reinigingskuur, zodat het paard ontslakt en schoon wordt. Hierdoor begin je van binnen al met een schone lei en worden alle afvalstoffen en resten van inentingen, antibiotica, cortisonmiddelen die je gebruikt hebt en resten van bestrijdingsmiddelen in de weide afgevoerd. Een reinigingskuur dient altijd 3 weken na een ontworming of inenting gegeven te worden. Dit in verband met het grote ‘afvoerende’vermogen. Als je paard of pony andere medicijnen gebruikt, is het beter te wachten tot een kuur afgemaakt is, voor je gaat reinigen.
                      

  De middelen:
Ik lever een aantal anti-zomereczeem middelen op natuurlijke basis. Mijn filosofie is dat een aanpak van zomereczeem het beste van binnenuit kan worden gedaan(want het blijft toch een allergie) met eventuele ondersteuning van buitenaf (bij erge jeuk/ kapotte huid etc). Hieronder volgt een greep uit de middelen die ik test en waarvan ik goed resultaat heb gezien.

INWENDIGE MIDDELEN:

  • Chevalaver is een 100 % natuurlijke kruidenmix, die u het paard geeft door het drinkwater of door slobber. Het probleem wordt zo dus van binnen uit aangepakt. Chevalaver heeft een reinigende werking en is ook in te zetten bij andere allergieën en andere soorten jeuk. (€39,95 voor ongeveer 3 a 4 maanden)

  • Traumeel is een complex homeopathisch middel, dwz dat er meerdere enkele homeopathische middelen in zitten die elkaars werking versterken. Er zijn ampullen om te injecteren (intramusculair, eens per 14 dagen gedurende 5 keer €21,75) of druppels (100 ml ongeveer 2 maal daags 20 druppels = 50 dagen voor €28,50 )

  • Bioresonantietherapie en druppels: bioresonanties zijn positieve frequenties, die op energetische –niet homeopathische- basis zijn samengesteld en die deblokkerend werken. Met andere woorden: ze gaan naar de plaats in het lichaam waar de frequenties verstoord zijn en brengen de juiste frequenties daar naar toe. Dit gaat door middel van een computer gestuurd bioresonantie-apparaat, wat aangesloten wordt op een leren mat, die op het paard gelegd wordt. De frequenties die in disbalans zijn en die verantwoordelijk zijn voor het zomereczeem, worden dan via de mat door het lichaam gestuurd. De frequenties gaan daar naar toe, waar ze nodig zijn. De therapie wordt ondersteund met druppels. Druppels los zijn 27,50 euro voor 2 maanden, behandeling is mogelijk, maar prijs is afhankelijk van de afstand.

  • Celzouten van dr. Schüssler zijn enkelvoudige mineralen, die het lichaam nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren. Normaal gesproken haalt het lichaam de nodige celzouten uit voeding. Als het lichaam door omstandigheden een tekort heeft aan celzouten kunnen lichamelijke en mentale klachten ontstaan. Bij zomereczeem wordt kalium Phosphoricum ingezet (nr. 5) 100 gr kost €9,50.

Celzouten zijn in smelttabletten verkrijgbaar en men geeft tot 6 tabletjes per dag.

  • Reinigingskuur op basis van Chlorophyl, ook geschikt voor paarden die gechipt zijn. (€ 24,95)

  • Schindele’s leem, reiningingskuur die niet alleen ontslakt en afvalstoffen afvoert, maar ook 34 mineralen en sporen aan het lichaam toevoert. Ook voor gechipte paarden in te zetten (€10,90 1 keer of €29,00 voor 4 keer)

  • Drainage Compositum (Groene Os) op basis van kruiden en homeopathie, voor het hele spijsverteringssysteem en lymfesysteem, nieren, lever en om het immuunsysteem weer optimaal te laten functioneren (€22,95 voor 100 ml)

UITWENDIGE MIDDELEN:

  • AE emulsion is 35 jaar geleden ontwikkeld in Duitsland, door een eigenaar van een IJslandse ponyfokkerij. Het is een product op basis van 9 etherische oliën en werkt niet alleen vliegwerend, maar ook huidherstellend. Dagelijks (tussen 14-16 uur) bij het paard de plekken dun insmeren. Na het inmasseren voorkomen dat het paard kan schuren, want door het behandelen van de huid wordt de jeuk weer opgewekt. Bij paarden die alleen weidegang hebben en niet gestald kunnen worden verdient het aanbeveling de AE emulsion twee maal daags aan te brengen. €32,50 voor 500 ml zuinig in gebruik.

  • Natuurlijke huidlotion (spray) op waterbasis met 6 etherische olien, vliegwerend, jeukstillend en huidverzorgend. Ook verkrijgbaar met Aloe Vera en op oliebasis. 500 ml kost €17,50. Tevens is een zomereczeemshampoo te krijgen die ik maak met 6 etherische olien. (250 ml €17,50)

 

Ik test met een Biotensor welk middel 100% resultaat geeft voor het/de betreffende paard/pony, want wat bij het ene dier resultaat geeft, kan voor een ander dier niet geschikt zijn cq niet helpen. Ik test tevens het/de paard/pony eiwitgevoelig is, welk voer geschikt is en of de inmiddels al gebruikte voedingssupplementen/medicijnen geschikt zijn. Een biotensortest zomereczeemmiddelen op een pluk haar kost €32,50.Voor info en verkoop:
Natuurlijk in Balans
Lankerseweg 3 - 6568 DH Heijen (L) - 06-22472021
email: info@natuurlijkinbalans.nlProducten bestellen.

Consult en of informatie aanvragen.

Voor info en verkoop:
Natuurlijk in Balans
Lankerseweg 3 - 6568 DH Heijen (L) - 06-22472021
www.natuurlijkinbalans.nl
email: info@natuurlijkinbalans.nlProducten bestellen.

Consult en of informatie aanvragen.© 2002-2011 Huisstijl: Bizz' Co      Internet Realisatie en Onderhoud: Cartesians.nl